Restaurant Week - wydarzenia towarzyszące

Seria wydarzeń towarzyszących Festiwalowi Najlepszych Restauracji to tydzień ze spektaklami, debatami, pokazami i warsztatami.
Jedyna okazja, by poznać jedzenie od drugiej strony!

Białystok

Na kulinarny krajobraz Podlasia wpłynęło osiedlanie się Litwinów, Białorusinów i Ukraińców, których kuchnię określić można jako mączno-ziemniaczaną. Właśnie ziemniaki stały się podstawą podlaskiej kuchni. Wyrabiano z nich szereg potraw, takich jak kołduny i baby ziemniaczane. Słynny na całą Polskę jest także podlaski sękacz, tradycyjnie pieczony nad ogniem. Klasyczne potrawy regionalnej kuchni, a z drugiej strony fantazyjne i nowoczesne dania tworzą dziś scenę restauracyjną Białegostoku.

W Białymstoku wspierają nas

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.