Delmonico Cut Steakhouse (Gdańsk)

Adres

ul. Szafarnia 11

Opis

Restauracja Delmonico Cut Steakhouse powstała z chęci stworzenia zdrowej kuchni opierającej się wyłącznie na naturalnych i ekologicznych produktach. Naszą misją jest satysfakcja i zadowolenie naszych gości, poprzez serwowanie steków o wyjątkowej smakowitości z wołowiny pochodzącej z naszej własnej, ekologicznej hodowli. Wszystkie potrawy znajdujące się w naszej karcie są połączeniem szczególnie wyselekcjonowanej i sezonowanej wołowiny oraz zmieniającymi się wraz z porami roku dodatków.

Wołowina Wagyu (znana tez jako Kobe) uznana jest za najlepszą na świecie, ze względu na wybitną marmurkowatość (tłuszcz międzymięśniowy)! Bydło to hodujemy od 12 lat na Kaszubach, a mięso które z niego uzyskujemy serwujemy w restauracji Delmonico Cut Steakhouse.

Rok założenia

2016

Szef Kuchni

Wiesław Stopa

Architektura

Wiesław Stopa

Restaurator

Wiesław Stopa Martyna Szkudlarek

Prezent dla powracających Gości

kieliszek wina Malbec

Menu festiwalowe

Przystawka

Tatar Delmonico z polędwicy Wagyu podany z dodatkiem zielonego pieprzu i estragonowego aioli

Danie główne

Steak z rostbefu Wagyu serwowany z ziemniaczkami Króla Artura pieczonymi z rozmarynem oraz sałatką z serem roquefort, orzechami włoskimi i cykorią, z dodatkiem sosu Au Poivre oraz sosu Jack Daniel's

Deser

Karmelizowana gruszka w sosie pomarańczowym skropiona gorącą
czekoladą serwowana z gałką lodów waniliowych

Przystawka

Słynna Shrimp Bisque oprószona natką pietruszki podana z grzanką

Danie główne

Łosoś sous vide podany na blanszowanym szpinaku wraz z puree z ziemniaczków
truflowych oraz coulis z czarnych porzeczek

Deser

Francuski deser creme brulee pod karmelizowanym cukrem.

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.