La Cocotte Saska

Adres

Walecznych 68a

Opis

Serwujemy regionalne dania kuchni francuskiej w prostych odsłonach i w umiarkowanych cenach.
Naszą filozofią jest bazowanie na prawdziwych francuskich specjałach, dlatego produkty sprowadzamy sami, każdego tygodnia z wielkiego targowiska pod Paryżem.

Naszą specjalnością są również ryby i owoce morza (mule, ostrygi, ośmiornice, kalmary).
W każdą środę odbywa się u nas nocny targ rybny, na którym można kupić i zjeść ryby sprowadzone samolotem z Portugalii w 24 godziny od wyłowienia. Razem z Fish Lovers propagujemy ideę jedzenia nie hodowlanych, a dzikich ryb oraz innych skarbów morza.

Rok założenia

2016

Szef Kuchni

Romain Lanternier

Menu festiwalowe

Przystawka

Grillowany młody por, jajko poche, czipsy z dojrzewającej szynki francuskiej, sos fourme d'ambert

Danie główne

Duszone ogony wołowe w domowej bułce z miksem sałat i kolendrowym majonezem

Deser

Crepes suzette - naleśnik z syropem pomarańczowym i owocami

Przystawka

Grillowany młody por, jajko poche, czipsy z pietruszki, sos fourme d'ambert

Danie główne

Młode ośmiorniczki na kilku rodzajach sałaty, ciecierzyca w pomidorach, mus z papryki i kolendry

Deser

Crepes suzette - naleśnik z syropem pomarańczowym i owocami

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.