Elixir by Dom Wódki

Adres

Wierzbowa 9/11

Opis

Restauracja ELIXIR by Dom Wódki to pierwsza w Polsce i na świecie restauracja z kompleksowym podejściem do idei „food pairingu” w oparciu o polską kuchnię oraz wódkę, miody pitne i nalewki. Menu stanowią nowoczesne dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi i gorzelniczymi różnych regionów kraju. Wszystkie dania w Karcie Menu, od przekąsek, przez zupy, dania główne, aż do deserów skomponowane zostały z wysokogatunkowymi alkoholami, których zadaniem jest dopełnienie i podkreślenie kompozycji smaków. To nowatorskie rozwiązanie wytycza nowy trend i kierunek w gastronomii.

Rok założenia

2015

Szef Kuchni

Michał Tkaczyk

Architektura

Good Food Concept

Restaurator

Piotr Popiński

Menu festiwalowe

Przystawka

Śledź w "szubie" podany na musie z pieczonych buraków z dodatkiem wędzonego Oscypka, drobno siekanego jabłka, majonezu cytrynowego oraz ogórka kiszonego z Hajnówki i kawioru jabłkowego

Danie główne

Golonka podana z kapustą duszoną w białym winie z kminkiem oraz śmietaną, pyzami ziemniaczanymi, sosem gorczycowym i lodami musztardowymi

Deser

Beza podana z kremem orzechowym, kompresowaną w okowicie gruszką, pudrem czekoladowym oraz orzechami w toffi

Przystawka

Pomidorowa przygotowana z polskich pomidorów oraz sezonowych warzyw z dodatkiem emulsji majerankowej, podana z razowymi grzankami truflowymi

Danie główne

Filet dorsza z borowikami, podany na ciepłej sałatce z soczewicy beluga, botwinki, bobu oraz tonki z sosem ze skorupiaków

Deser

Śliwka w czekoladzie- śliwka suska sechlońska marynowana w śliwowicy, zatopiona w musie z belgijskiej czekolady z dodatkiem pudru czekoladowego oraz lodów waniliowych

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.