Jung & Lecker

Adres

Krakowskie Przedmieście 45

Opis

JUNG & LECKER - RESTAURACJA, WINIARNIA I SKLEP Z WINAMI w nowej lokalizacji na Starym Mieście w Warszawie. Nasz nowy lokal pomieści nawet 60 osób w dwóch salach restauracyjnych.

WINA NIEMIECKIE
Od ponad 15 lat oferujemy autorskie wina, które importujemy bezpośrednio z wybranych winnic Palatynatu, Hesji, Rheingau, Frankonii i Mozeli. Wśród naszych dostawców są winnice klasy VDP (Verein Deutscher Praedikatsweingueter), jak i rodzinne gospodarstwa, których produkty nie ustepują tym renomowanym. Riesling, Gewuerztraminer, Silvaner, Rivaner, Morio-Muskat, Muskateller, Bacchus, Regent, Dornfelder, Weissburgunder, Grauburgunder, Mueller-Thurgau, Bacchus, Muskateller, Kerner, Spaetburgunder, Portugieser, a także Cabernet Blanc, Cabernet-Dorsa, Cabernet-Mitos, Scheurebe – niemieckie wina to autentyczne bogactwo szczepów, aromatów i smaków.

NASZA KUCHNIA
Nasza kuchnia oferuje dania równie różnorodne i finezyjne, jak nasze wina. Lubimy niekonwencjonalne łączenie smaków i harmonijny dobór win do potraw. Dania przygotowujemy w dużej mierze z produktów sezonowych pozyskiwanych z zaufanych źródeł.

Bezpretensjonalna, kameralna atmosfera naszej restauracji sprzyja zarówno krótkim spotkaniom lunchowym, jak i dłuższym, wieczornym degustacjom win i potraw.

Organizujemy także imprezy firmowe, degustacje komentowane win niemieckich i polskich oraz prezentacje i szkolenia - Wino i potrawy, Wino i czekolada, ABC wina, Tajemnice Rieslinga.

Przygotowujemy kosze upominkowe z unikatowymi specjałami i oczywiście naszymi winami.

Restauracja i sklep czynne są od wtorku do niedzieli od 12:00 do 22:00 (w piątki i soboty od 12:00 do 23:00 (lub ostatnich miłych gości)).

Adres: Krakowskie Przedmieście 45, 00-071 Warszawa
Rezerwacje: +48 22 / 8 666 749 lub +48 606 854256.

Rok założenia

2001

Szef Kuchni

Joanna Krzewińska

Architektura

Ewa Abramczyk

Restaurator

Monika Wojtysiak

Menu festiwalowe

Przystawka

Zupa krem z topinambura z prażonymi pestkami słonecznika i chipsami z topinambura

Danie główne

Policzki wieprzowe z oliwkami i cynamonem podane na kaszy pęczak

Deser

Tartaletka z kruchego ciasta z musem jabłkowym lub rabarbarowym i karmelizowanymi orzechami włoskimi

Przystawka

Zupa krem z topinambura z prażonymi pestkami słonecznika i chipsami z topinambura

Danie główne

Ragout z boczniaków ze świeżym tymiankiem, czosnkiem i kaszą pęczak

Deser

Tartaletka z kruchego ciasta z musem jabłkowym lub rabarbarowym i karmelizowanymi orzechami włoskimi

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.