Lazy Dog

Adres

ul. Krucza 16/22

Opis

Lazy dog to unikalne i pierwsze w Warszawie połączenie restauracji z wyrafinowaną, ale prostą kuchnią i autorskiego cocktail baru wychodzącemu naprzeciw wszystkim spragnionym doznań tak smakowych jak i estetycznych.

L.D. Mess Hall – restauracja w eleganckim stylu gdzie minimalizm loftowego wnętrza spotyka się z nowoczesnością i dbałością o detale.

Serwujemy prostą kartę dań kuchni europejskiej z polskimi akcentami, w tym pozycje sezonowe oparte o najświeższe, w dużej mierze polskie produkty w autorskim wydaniu naszego szefa kuchni. Gotując dla Państwa stawiamy wysoko poprzeczkę warszawskiej gastronomii. Nasz szef kuchni chętnie podejdzie do stolika, żeby opowiedzieć Państwu o swoich kulinarnych pasjach.

L.D. Coctail’s Room – klimatyczny bar połączony z Mess Hall zachowuje podobny styl jednak akcenty retro i vintage dają mu wygląd przypominający jazz coctail bary rodem z Nowego Jorku. Artystyczne wnętrze i niewielka przestrzeń budują atmosferę gwaru i dynamiki a osobne wejście z ulicy jest wygodne dla tych spragnionych a mniej głodnych. Jesli jednak zechcecie spokojnie porozmawiać przy swoich drinkach zawsze możecie przenieść się na wygodne kanapy w Mess Hall.

Rok założenia

2015

Szef Kuchni

Mariusz Łukasieiwcz

Architektura

Design by Dominika Pilińska www.classin.pl

Menu festiwalowe

Przystawka

Marynowany filet ze śledzia podawany na musie z buraka oraz z sałatką ziemniaczaną i chutney śliwkowy z czerwoną cebulą

Danie główne

Filet z pstrąga podawany na musie z selera z chrzanem, polentą borowikową, brukselką karmelizowaną, śliwką suszoną oraz sosem z sera pleśniowego

Deser

Mus z kaszy gryczanej na cieście czekoladowym z wiśniami marynowanymi w wódce i chili oraz chipsem ze słonego karmelu

Przystawka

Consome z gęsi podawane z pierożkami z mięsem i suszonymi grzybami, z piklowaną marchewką, jabłkiem oraz kolendrą

Danie główne

Roladka wołowa z kiszonym ogórkiem, boczkiem i cebulą, na puree z kapusta kiszoną z sezonowymi grzybami i blanszowanym jarmużem

Deser

Śliwki flambirowane w nalewce z czarnej porzeczki z migdałową kruszonką i pomarańczowymi lodami z kafirem

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.