Basil & Lime

Adres

Puławska 27

Opis

BASIL & LIME to projekt oparty na koncepcji nowoczesnej restauracji z autentyczną kuchnią tajską, czyli restauracji tajskiej XXI w. Połączenie nowoczesności i autentyczności ma być zauważalne dla Gości w każdym aspekcie: od wystroju wnętrza po sposób serwowania dań i obsługę. Niezmienny pozostaje unikalny smak potraw kuchni tajskiej i to właśnie oryginalny tradycyjny smak, zgodny z recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie jest najlepszą wizytówką B&L.

BASIL & LIME jest jedną z zaledwie kilku restauracji z oryginalną kuchnią tajską w Warszawie oraz jedną z zaledwie trzech, które uhonorowano certyfikatem Thai Select - znakiem jakości przyznawanym najlepszym restauracjom tajskim na świecie. Dla odwiedzających BASIL & LIME nie tylko gwarantuje to niezapomniane wrażenia smakowe, ale przede wszystkim autentyczność serwowanych potraw.

* Restauracja wyróżniona w Żółtym Przewodniku Gault&Millau 2016 i 2017

Rok założenia

2014

Szef Kuchni

Thanawat Na Nagara

Restaurator

Thanawat Na Nagara

Prezent dla powracających Gości

domowa Lime Iced Tea wg sekretnej receptury Basil & Lime GRATIS przy kolejnej wizycie

Menu festiwalowe

Przystawka

Dim Sum
Ręcznie lepione pierożki z cienkiego ciasta, gotowane na parze, z nadzieniem z krewetek, kurczaka i kolendry, podawane z dipem imbirowo-sojowym.

Danie główne

Panang Neau
Plastry wołowiny w kremowym curry Panang, z pędami bambusa, cukinią i owocami liczi. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym.

Deser

Sakoo Piek
Perły tapioki w syropie z mleka kokosowego, podawane ze świeżym mango i kukurydzą.

Przystawka

Dim Sum
Ręcznie lepione pierożki z cienkiego ciasta, gotowane na parze, z nadzieniem z makaronu sojowego, kiełków fasoli Mung, marchewki i kolendry, podawane z dipem imbirowo-sojowym.

Danie główne

Panang Tao Hoo
Kawałki tofu w kremowym curry Panang, z pędami bambusa, cukinią i owocami liczi. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym.

Deser

Sakoo Piek
Perły tapioki w syropie z mleka kokosowego, podawane ze świeżym mango i kukurydzą.

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.