Szklarnia

Adres

Mińska 25

Opis

Młoda restauracja w Soho Factory na warszawskiej Pradze.
Naszą wizytówką jest duży, kolorowy ogród, w którym można poczuć się jak na wakacjach - odpoczywać na leżakach pod rozłożystymi kasztanami ze szklanką wyśmienitej lemoniady i podglądać rosnące w szklarni warzywa i zioła.
W kuchni - pod wodzą Natalii - wyśmienici kucharze przygotowują świeże, smakowite, sezonowe dania, w myśl zasady, że doskonały produkt + serce i fantazja = dobre jedzenie.

*Restauracja wyróżniona w Żółtym Przewodniku Gault&Millau 2016 i 2017

Rok założenia

2014

Szef Kuchni

Natalia Huzarewicz

Restaurator

Natalia Huzarewicz

Menu festiwalowe

Przystawka

Łosoś marynowany w burakach z koprem, podany z maślanym rogalikiem i sałatką z fenkuła

Danie główne

Pieczone udo z kaczki podane z puree dyniowo-imbirowym, ciemnym sosem pieczeniowym, pierożkiem z borowikami i salsą z żółtego buraka i śliwki

Deser

Rumiankowa panna cotta z sosem z pieczonych gruszek z cynamonem i kandyzowaną skórką z cytryny

Przystawka

Krem z buraków z pestkami dyni, kwaśną śmietaną i tymiankiem

Danie główne

Frittata z batatami i porem zapieczona z pleśniowym kozim serem, podana ze świeżą sałatą, chutneyem figowo - cebulowym i kruszonką z orzechów włoskich i pumpernikla

Deser

Ciasto bananowe z sosem toffi i lodami śmietankowymi

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.