Mandala Mokotów

Adres

Etiudy Rewolucyjnej 9

Opis

Kuchnia indyjska i nepalska z wpływami tajskimi i chińskimi, a nawet katarskimi. Oryginalne dania powstały w oparciu o receptury tradycyjne i uwspółcześnione, opracowane i serwowane przez ośmiu wykwalifikowanych kucharzy rodem z Nepalu, zdobywających doświadczenia kulinarne w wielu krajach Azji Południowej. Doskonała jakość dań to połączenie wiedzy i pasji, wyłącznie świeżych składników i najlepszej jakości przypraw. Mandala na Mokotowie to miejsce eleganckie i modernistyczne, reprezentujace najlepsze cechy lat siedemdziesiątych, kiedy to świat zachwycił się kulturą wschodnią. Znakomite na rodzinne i zawodowe spotkania w miłej atmosferze i niekonwencjonalnym, stylowym otoczeniu.

Szef Kuchni

Prakash Tiwari

Menu festiwalowe

Przystawka

Mandala Special - fried garlic chicken
kolendra, zielone chilli, grzyby, czerwona papryka w nowym czosnkowym curry z pieczoną piersią z kurczaka

Danie główne

Cheehai style chicken curry
ziarna kolendry, kumin, chilli, liście curry, mleko kokosowe w oryginalnym curry z południowych Indii. Danie pikantne

Deser

Lody banna curry
Lody ze smażonych bananów doprawione wyjątkową mieszanką przypraw curry, podane z chrupiącym słodkim plackiem z mielonych orzechów nerkowca i kardamonu

Przystawka

Gulmi corn chaap
słodka kukurydza, kolendra, zielone chilli, papryka podawane z oryginalnymi Nepalskimi przyprawami

Danie główne

Daal makhani
Kremowe curry z trzech rodzajów soczewicy, cieciorki i rajmy podane w stylu moti malai

Deser

Lody banna curry
Lody ze smażonych bananów doprawione wyjątkową mieszanką przypraw curry, podane z chrupiącym słodkim plackiem z mielonych orzechów nerkowca i kardamonu

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.