Mandala Mokotów

Adres

Etiudy Rewolucyjnej 9

Opis

Kuchnia indyjska i nepalska z wpływami tajskimi i chińskimi, a nawet katarskimi. Oryginalne dania powstały w oparciu o receptury tradycyjne i uwspółcześnione, opracowane i serwowane przez ośmiu wykwalifikowanych kucharzy rodem z Nepalu, zdobywających doświadczenia kulinarne w wielu krajach Azji Południowej. Doskonała jakość dań to połączenie wiedzy i pasji, wyłącznie świeżych składników i najlepszej jakości przypraw. Mandala na Mokotowie to miejsce eleganckie i modernistyczne, reprezentujące najlepsze cechy lat siedemdziesiątych, kiedy to świat zachwycił się kulturą wschodnią. Znakomite na rodzinne i zawodowe spotkania w miłej atmosferze i niekonwencjonalnym, stylowym otoczeniu.

Szef Kuchni

Prakash Tiwari

Restaurator

Artur Świerczyński

Menu festiwalowe

Przystawka

Mutton Gulafi kebab - Mielona baranina doprawiona imbirem, czoskiem, kminkiem, chilli i nasionami
kolendry, zapieczona na roznie w piecu tandoor

Danie główne

Chicken Takatak - Kawałki piersi kurczaka, mielona baranina, papryka, cebula, pomidory podane w
gęstym indyjskim curry.
Chicken tikka butter Masala - Kawałki piersi kurczaka z pieca tandoor podane w gęstym pomidorowo-maślanym curry z dodatkiem orzechów nerkowca
Naan - Placek z mąki pszennej
Ryż basmati
Surówka indyjska

Deser

Gulab jamun - Dwa paczuszki indyjskiego ciasta khoya, podawane na ciepło w syropie
kardamonowym
Mango lassi- Nasze koktajle lassi swój niepowtarzalny smak zawdzieczaja jogurtowi,
który jest wytwarzany przez naszych kucharzy wg tradycyjnych indyjskich
receptur. Nie dodajemy mleka w proszku ani gotowych jogurtów.

Przystawka

Paneer Tikka Papadi - Ser paneer macerowany w zaprawie z orzechów nerkowca, delikatnie
wypełniony pokruszonym papadam, zapieczony w piecu tandoor, podawany
z kremowym sosem

Danie główne

Paneer takatak - indyjski ser paneer podany w gęstym curry z papryką, pomidorami i cebulą
Dal tadka - tradycyjne curry z indyjskiej żółtej soczewicy

Naan - Placek z mąki pszennej

Ryż basmati

Surówka indyjska

Deser

Gulab jamun
Dwa paczuszki indyjskiego ciasta khoya, podawane na ciepło w syropie
kardamonowym

Mango Lassi - Nasze koktajle lassi swój niepowtarzalny smak zawdzieczaja jogurtowi,
który jest wytwarzany przez naszych kucharzy wg tradycyjnych indyjskich
receptur. Nie dodajemy mleka w proszku ani gotowych jogurtów.

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.