Słony

Adres

Piękna 11

Opis

Słony istnieje od 2011 roku. Niedawno zmieniliśmy kartę dań, uśmiechając się w stronę tradycji gastronomicznej przedwojennej warszawy. Najbardziej jesteśmy znani ze sznytek (małych, skrupulatnie przygotowywanych na miejscu kanapek).  Od kilku tygodni możecie u nas w każdy czwartek zjeść flaki z pulpetami i parmezanem zapieczone w piecu, czy też tradycyjną sztukę mięs w rosole oraz wyśmienite tatary na kilka sposobów. Najważniejszy jest dla nas wysoki serwis i zadowolenie gościa.
W 2016 roku zostaliśmy uhonorowani czapką Gault & Millau.
Sprawdź nasze dania, które przygotujemy specjalnie na tę okazję.

Rok założenia

2011

Szef Kuchni

Łukasz Dziemianowicz

Restaurator

Katarzyna, Wojciech Ziemscy

Menu festiwalowe

Przystawka

Carpaccio z wędzonego półgęska z serem korycińskim, gąskami i konfiturą z rokitnika

Danie główne

Duszona łopatka z królika w winnej śmietanie, tymiankowe pęczotto i pieczone buraczki

Deser

Maślany krem, słony karmel i czekolada

Przystawka

Jesienna sałata z serem korycińskim, pieczonymi burakami, dynią , ziemniakami i karczochem

Danie główne

Filet z miętusa podawany z sezonowymi warzywami, czarną soczewicą i puree z kalarepy

Deser

Maślany krem, słony karmel i czekolada

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.