Dos Tacos

Adres

ul. Jasna 22

Opis

W roku 2010, UNESCO, jako pierwszą na świecie, uhonorowało kuchnię Meksyku wpisaniem na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Ludzkości. Rok później otworzyliśmy Dos Tacos – Mexican Grill w Warszawie. Naszym celem stało się zaprezentowanie Wam najlepszej i najbardziej autentycznej kuchni meksykańskiej opartej na własnych, rodzinnych przepisach.

Jesteśmy dumni ze świeżych i aromatycznych składników, starannie selekcjonowanych przez naszego Szefa Kuchni, Seńorę Isabelę Balderas, która na WRW przygotuje wybrane dania specjalnie dla Ciebie.

Nasze tortille, zarówno pszenne jak i kukurydziane, są przygotowywane z ekologicznych składników według oryginalnych, domowych receptur. Dodatkowo, kukurydziane tortille, są w 100% pozbawione glutenu. Jesteśmy szczęśliwi, że możemy Wam przekazać smak i zapach Meksyku, oraz że jest On teraz tak blisko…

..mi casa es su casa…
Bienvenidos a Dos Tacos !

Rok założenia

2011

Szef Kuchni

Isabela Balderas

Architektura

Krzysztof Mroczek

Restaurator

Michał Kałamaga, Łukasz Klocek

Prezent dla powracających Gości

Voucher 10% zniżki na cały rachunek, przy kolejnej wizycie.

Menu festiwalowe

Przystawka

TOSTADA CON SALPICON
Krucha, kukurydziana tortilla z pastą z czarnej fasoli, sałatą, pomidorami, szarpaną wołowiną i kolendrą

Danie główne

CAZUELA
Trzy rodzaje mięsa: marynowany kurczak, szarpana wieprzowina "pibil", wołowina "arrachera" podane z guacamole i sałatką pico de gallo z kaktusem oraz tortillami i salsą do wyboru

Deser

CANASTA CON HELADO DE CACAHUATE
Lody orzechowe na gorącym cieście ptysiowym

Przystawka

TOSTADA CON VERDURAS
Krucha, kukurydziana tortilla z pastą z czarnej fasoli, sałatą, fasolką szparagową, kukurydzą, śmietaną i kolendrą

Danie główne

CAZUELA VEGETARIANA
Frytki z batata, grillowany bakłażan z cukinią, białą kukurydzą i nasionami chia, Empanada con queso - kukurydziany pierożek nadziewany serem, podane z tortillami i salsą do wyboru

Deser

CANASTA CON HELADO DE CACAHUATE
Lody orzechowe na gorącym cieście ptysiowym

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.