Mandala Centrum

Adres

Emilii Plater 9/11

Opis

Mandala w Centrum, pierwsza restauracja założycieli, niezmiennie cieszy się wielką popularnością. Działająca od dziewięciu lat szybko stała się ulubionym miejscem artystów i wagabundów. Doskonała kuchnia w bezpretensjonalnym wydaniu, w klimatycznej części Warszawy, zniszczonej wojną i gospodarczymi niepowodzeniami. W takim miejscu dania indyjskie, nepalskie i tajskie smakują wyjątkowo, bardzo realistycznie. Dyplomowani nepalscy kucharze dbają o najdrobniejsze szczegóły opracowywanych przez siebie dań, powstających na bazie najlepszych składników, świeżych i oryginalnych przypraw. Unikalne smaki Mandali tworzone są dla wielbicieli zarówno tradycyjnej kuchni Azji Południowej, jak i awangardowych smakoszy, zwolenników kuchni nowoczesnej poszukających ciągle nowych doznań.

Rok założenia

2006

Szef Kuchni

Prakash Tiwari

Menu festiwalowe

Przystawka

Mutton Gulafi - Mielona baranina doprawiona imbirem, czoskiem, kminkiem, chilli i nasionami
kolendry, zapieczona na roznie w piecu tandoor

Danie główne

Chicken Takatak - kawałki piersi kurczaka, mielona baranina, papryka, cebula, pomidory podane w
gęstym indyjskim curry.
Chicken tikka butter Masala - awałki piersi kurczaka z pieca tandoor podane w gęstym pomidorowo-maślanym curry z dodatkiem orzechów nerkowca
Naan - Placek z mąki pszennej
Ryż basmati
Surówka indyjska

Deser

Gulab jamun - Dwa paczuszki indyjskiego ciasta khoya, podawane na ciepło w syropie
kardamonowym
mango lassi- Nasze koktajle lassi swój niepowtarzalny smak zawdzieczaja jogurtowi,
który jest wytwarzany przez naszych kucharzy wg tradycyjnych indyjskich
receptur. Nie dodajemy mleka w proszku ani gotowych jogurtów.

Przystawka

Paneer Tikka Papadi - Ser paneer macerowany w zaprawie z orzechów nerkowca, delikatnie wypełniony pokruszonym papadam, zapieczony w piecu tandoor, podawany z kremowym sosem

Danie główne

Paneer Takatak - indyjski ser paneer podany w gęstym curry z papryką, pomidorami i cebulą
Daal Tadka - tradycyjne curry z indyjskiej żółtej soczewicy

Naan - Placek z mąki pszennej

Ryż basmati

Surówka indyjska

Deser

Gulab jamun - Dwa paczuszki indyjskiego ciasta khoya, podawane na ciepło w syropie
kardamonowym

mango lassi- Nasze koktajle lassi swój niepowtarzalny smak zawdzieczaja jogurtowi,
który jest wytwarzany przez naszych kucharzy wg tradycyjnych indyjskich
receptur. Nie dodajemy mleka w proszku ani gotowych jogurtów.

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.