The Cool Cat

Adres

ul. Solec 38

Opis

The Cool Cat to autorska kuchnia oparta o sezonowe i rzadkie składniki. Nasze dania nawiązują do estetyki fine dining, jednak serwowujemy je po niezwykle szczodrych cenach i w cudownie wyluzowanej atmosferze. Otwieramy się z aromatem porannej, budzącej do życia kawy, zamykamy po wieczornym napojeniu świetnymi winami i koktajlami.

Szefem kuchni jest tu Jakub Kaftański – znany do tej pory z Miłości na Kredytowej i programu telewizyjnego TopChef.

Rok założenia

2015

Szef Kuchni

Jakub Kaftański

Architektura

Magdalena Górczyńska i Krzysztof Redzisz

Restaurator

Zosia Pazik i Jakub Kaftański

Menu festiwalowe

Przystawka

FUROFUKI DAIKON- marynowany i parowany daikon z mandarynką, miso i wodorostami kombu

Danie główne

BIBIMBAP- wołowina bulgogi, marchewka karmelizowana z wasabi, grzyby z miso, glony wakame, kalarepa, sekretny sos na bazie gochujang, ryż i jajko

Deser

SORBET- domowy sorbet z truskawek z różą i tajską bazylią

Przystawka

FUROFUKI DAIKON- marynowany i parowany daikon z mandarynką, miso i wodorostami kombu

Danie główne

BIBIMBAP- tofu z wegetariańskim sosem bulgogi, marchewka karmelizowana z wasabi, grzyby z miso, glony wakame, kalarepa, sekretny sos na bazie gochujang, ryż i oczywiście jajo

Deser

SORBET- domowy sorbet z truskawek z różą i tajską bazylią

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.