Z57

Adres

Zwycięzców 57

Opis

Nazwa restauracji nawiązuje do adresu na kultowej Saskiej Kępie. Z57 powstała w 2013 roku. Po zaledwie kilku miesiącach działania zaczęła otrzymywać wyróżnienia. Doceniana przez krytyków kulinarnych. Gault&MilIau przyznał jej notę dwóch czap. Krótkie menu to kuchnia autorska, trudno za nim nadążyć - wymieniane jest bowiem maksymalnie co dwa tygodnie! Twórczy ruch napędza potrzeba świeżości, przede wszystkim produktów, które dostarczane są do restauracji nawet kilka razy dziennie. Wnętrze zachęca prostotą i nowoczesnością.

*Restauracja wyróżniona w Żółtym Przewodniku Gault&Millau 2016

Rok założenia

2013

Szef Kuchni

Lukas Kubów

Restaurator

Hanna Kaczorowska

Prezent dla powracających Gości

5 % zniżki

Menu festiwalowe

Przystawka

Emocje na talerzu - Smaki dzieciństwa.
DOM:
Aksamitny krem z kalafiora, z orzechami, emulsją z bułki tartej i kus kusem z kalafiora

Danie główne

Emocje na talerzu - Smaki dzieciństwa.
Wakacje na wodą:
Delikatny filet z pstrąga z chrupiąca skórką, brukselka, groszek i fasolka w emulsji maślanej, puree imbirowo-marchewkowe.

Deser

Emocje na talerzu - Smaki dzieciństwa.
Niedziela u babci:
Tarta Tatin z jabłkiem Granny Smith i lodami ze słonego karmelu

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.