Lago

Adres

Olimpijska 3, Olsztyn

Opis

Szanowni Państwo

Z ogromną przyjemnością chcielibyśmy przedstawić restaurację Lago nad jeziorem Ukiel w Olsztynie.
Lago -Elegancko i ze smakiem.

Nowoczesna bryła budynku, w którym mieści się restauracja Lago, umiejscowiona nad taflą jeziora Krzywego przyciąga wzrok spacerujących wokół najpopularniejszego olsztyńskiego akwenu. Dwupoziomowa restauracja ze słonecznym tarasem błyszczy niczym klejnot w koronie nowo powstałego Centrum Rekreacyjno-Sportowego ‘’Ukiel’’. Architektura budynku doskonale komponującego się z otoczeniem podkreśla naturalne bogactwo otaczającej go przyrody.

Przestronne wnętrze utrzymano w biało-niebieskiej kolorystyce. Designerskie dodatki, wyszukana porcelana i eleganckie szkło tworzą bezpretensjonalny wystrój, który z założenia ma nie przeszkadzać w obcowaniu z pięknym przyrodniczym anturażem za oknem i zmysłowym jedzeniem.

W menu znajdziemy głównie dania kuchni polskiej wzbogacone interesującymi dodatkami, przygotowane z dbałością o najmniejszy szczegół, skomponowane ze świeżych , najwyższej jakości produktów. Niebanalna karta win oraz dyskretna i czujna obsługa tworzy niepowtarzalny charakter tego miejsca.

Restauracja Lago ,oprócz swej codziennej działalności, kompleksowo organizuje uroczystości rodzinne i okolicznościowe, spotkania biznesowe, lunch’e i okazjonalne spotkania dla pracowników firm, obsługuje konferencje, delegacje zagraniczne, oraz wszelkiego rodzaju imprezy-także plenerowe, bez
względu na porę roku.

W Lago każde wydarzenie zostanie wzbogacone doskonałymi, indywidualnie dobranymi propozycjami kulinarnymi, dzięki czemu w połączeniu z zapierającym dech w piersiach widokiem, zapadnie w pamięci na długo.

Rok założenia

2015

Szef Kuchni

Szymon Maciejewski

Architektura

APA STUDIO PROJEKT

Restaurator

Dariusz Pniewski, Przemysław Pożarycki

Prezent dla powracających Gości

konkurs, w którym będą do wygrania vouchery, kupony zniżkowe

Menu festiwalowe

Przystawka

Krem z kalafiora z pianką z sera Jersey Blue

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa na ziemniakach z ogniska z sosem miętowym i warzywami sezonowymi

Deser

Tarta czekoladowa z karmelizowanymi orzechami

Przystawka

Krem z dyni i pomarańczy, z pestkami dyni i chipsem

Danie główne

Tagliatelle ze szpinakiem , pomidorkami cherry i boczniakiem

Deser

Tarta czekoladowa z karmelizowanymi orzechami

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.