Chianti

Adres

Foksal 17

Opis

Chianti to położona w sercu Warszawy trattoria w toskańskim stylu, przepełniona zapachem ziół i oliwy. Niezobowiązujące, przyjazne miejsce dla fanatyków włoskiego jedzenia, win z najlepszych włoskich piwnic i stylu życia. Ujmie Was troskliwa, miła i kompetentna obsługa.

Accademia Italiana Della Cucina przyznała naszej restauracji specjalne wyróżnienie za smak serwowanych potraw.

Wyróżniona przez prestiżowy przewodnik Gault & Millau.

 

Szef Kuchni

Marzena Gromelska

Restaurator

Agnieszka i Marcin Kręgliccy

Menu festiwalowe

Przystawka

Krem z zielonego groszku z jadalnymi bratkami

Danie główne

Domowe, wyrabiane przez nas - ravioli z salsiccią na pomidorowo - paprykowej salsie

Deser

Karmelowa panna cotta na musie z czerwonej porzeczki

Przystawka

Krem z zielonego groszku z jadalnymi bratkami

Danie główne

Domowe, wyrabiane przez nas - gnocchi z fioletowych ziemniaków w sosie z czterech serów

Deser

Karmelowa panna cotta na musie z czerwonej porzeczki

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.