Intryga

Adres

Jana Kozietulskiego 2-3

Opis

Restauracja Intryga położona niedaleko centrum w zacisznym, spokojnym, otoczonym zielenią miejscu. Posiada ujmujący wystrój, oraz własny ogródek.
Kuchnia to połączenie tradycyjnych smaków i receptur z nowoczesnymi technikami. W autorskich daniach szefa kuchni można zauważyć wpływy klasycznej kuchni francuskiej, niemieckiej oraz śródziemnomorskiej. Główną ideą jest wykorzystywanie produktów najwyższej jakości, często pochodzących od lokalnych, niewielkich producentów.

Rok założenia

2006

Szef Kuchni

Łukasz Banaszkiewicz

Architektura

Marek Szpakowicz

Restaurator

Ewa Łozowicka Marek Szpakowicz

Prezent dla powracających Gości

koktajl

Menu festiwalowe

Przystawka

Patee z królika z szarą renetą, na spodzie jałowcowym, redukcja z grzańca, prażone migdały

Danie główne

Żeberko z wieprzowiny IBERYJSKIEJ, ziemniak truflowy, wężymord, salsa pomidorowo paprykowa

Deser

Gruszka gotowana w białym winie, zapiekana w cieście francuskim z orzechami, sos czekoladowy

Przystawka

Mus z koziego sera z galaretką z czerwonego wina, carpaccio z pieczonego buraka, puder orzechowy, żurawina, pepperoncino

Danie główne

Ravioli z warzywami w szafranowym consommee z łososia, mus z kopru włoskiego

Deser

Limonkowa panna cotta w coulis jeżynowym, papier cytrynowy, śliwka węgierka

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.