Symfonia Smaku

Adres

Gliwice, ul. Pszczyńska 197

Opis

Restauracja Symfonia Smaku to miejsce, gdzie pasja tworzenia, kulinarne doświadczenie, chęć poszukiwania nowych smaków oraz bezwzględnie profesjonalny zespół wirtuozów zapewni Państwu ogrom doznań smakowych. Nasz zespół kucharzy z pasją tworzy „symfonie smaków” , z których buduje kulinarne kreacje.

Karta menu Symfonii Smaków jest kartą sezonową, menu jest zmieniane co 3 miesiące. Opiera się na kuchni autorskiej Szefa Kuchni i odzwierciedla jego doświadczenia i wizje.
Na co dzień w godzinach od 12 do 17 Restauracja serwuje biznes lunch. Każdego dnia jest w nim do wyboru inny starter, danie główne oraz deser. Biznes lunche to również propozycja kulinarna dla „oka i kieszeni”- wizualny majstersztyk za niewielką cenę 35 złotych.

Restauracja Symfonia Smaku w Gliwicach znajduje w dogodnej logistycznie lokalizacji- blisko Węzła Sośnica łączącego Autostradę A4 i A1 ( ok 20 min jazdy od Katowic).
Ilość miejsc- 250, parking-200 miejsc, obiekt przystosowany dla osób niepełnosprawnych, klimatyzowany , WI-FI, możliwość płatności kartą.

Szef Kuchni – Mariusz Roch - to młody kucharz zafascynowany kuchnią nowoczesną . Jest absolwentem Szkoły Gastronomicznej w Dąbrowie Górniczej. Pierwsze kroki w gastronomi stawiał u boku szefa kuchni Dawida Pietrasza. Jest laureatem wielu konkursów kulinarnych w Polsce– zajął II miejsce w Mistrzostwach Europy w podawaniu Baraniny , I miejsce w Konkursie Gęsina na Świętego Marcina , I miejsce w V Ogólnopolskim Festiwalu Pstrąga w Hrabstwie Kłodzkim 2012.
Odbył staż w Instytucie Paula Bocusa w Lyonie. Zdobywał wiedzę i umiejętności w wielu restauracjach i hotelach w Polsce jak i zagranicą.
Oprócz talentów kuchennych Szef Kuchni pasjonuje się również siatkówką. Przez kilka lat uprawiał tą dyscyplinę zawodowo. Ku radości podniebienia naszych gości w Restauracji wybrał zamiast serwowania piłki – kreowanie kulinarnych dzieł.
Jego potrawy równie dobrze smakują jak i wyglądają, gdyż jak mówi, człowiek je najpierw oczami , a potem doznaje przyjemności degustując danie.

Rok założenia

2017

Szef Kuchni

Mariusz Roch

Restaurator

Dariusz Kosiński

Prezent dla powracających Gości

Kieliszek portugalskiego wina do posiłku

Menu festiwalowe

Przystawka

Suszona wołowina, grzybki, rucola, chips

Danie główne

Policzki wieprzowe, warzywa, gorczyca, cydr

Deser

Biała czekolada, biszkopt, orzech laskowy

Przystawka

Burak, orzech włoski, cykoria

Danie główne

Curry, prażona cieciorka, warzywa, podpłomyk

Deser

Panna cotta, mleko kokosowe, wanilia, skorzonera

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.