Casa Pablo

Adres

ul. Grzybowska 5a

Opis

Casa Pablo to dziecko miłości Pablo i Grace, którzy dosłownie zakochali się w Warszawie, a przy okazji w jej mieszkańcach, polskiej kulturze i gościnności przypominającej tę z rodzinnych stron Pablo. Ich pasja do wspólnego spędzania czasu z bliskimi przy stole niepostrzeżenie stała się sposobem na życie. Hiszpański temperament Pablo i amerykański optymizm Grace oraz jej siostry Magdy Olczak stworzyły energetyzującą mieszankę, która nadaje ich restauracyjnym przedsięwzięciom przyjacielski, domowy charakter.

Casa Pablo to przede wszystkim tętniąca kreatywnością, pełna inspiracji autorska kuchnia tworzona od czterech lat przez chefa Gonzalo de Salas Smith'a, który swoje bogate doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach na całym świecie. W tym Eleven Madison Park, odznaczoną trzema gwiazdkami Michelina w Nowym Jorku. W Polsce Gonzalo nieustannie doskonali menu komponując z inwencją dania z oryginalnych hiszpańskich produktów sprowadzanych m.in z najsłynniejszego targu rybnego Mercamadrid w Madrycie.

Rok założenia

2012

Szef Kuchni

Gonzalo de Salas Smith

Restaurator

Pablo Martin Delgado

Menu festiwalowe

1. Liquid Croquetas:

Płynne krokiety z Jamón Ibérico de Bellota i beszamelem

2. Salmon Semi:

Łosoś delikatnie marynowany w burakach

z żelem sojowym i emulsją wasabi.

3. Tuna Tartar:

Tatar z atlantyckiego tuńczyka

4. Hake Saffron:

Morszczuk z młodym warzywami i domowym,

szafranowym majonezem.

5. Oxtail:

Pieczony ogon wołowy, mus z batatów, młody bób,

cecina i chrupiąca skórka.

6. Halva Dessert:

Krem z chałwy, waniliowy kajmak, galaretka z

Pedro Ximenez, filo, marakuja, kwaśne jabłko i kawa.

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.