Warung Jakarta

Adres

Piękna 28/34

Opis

Pierwsza autentyczna Indonezyjska restauracja w Warszawie. Naszych gości zabieramy w podróż na ulice Dżakarty, gdzie można spróbować dań z całej Indonezji.

Rok założenia

2016

Szef Kuchni

Julius Dharmaatmadja & Karol Jaszak

Architektura

La Superbaa Olga Kucewicz

Restaurator

Mateusz Rybiński

Prezent dla powracających Gości

Pierwszy kieliszek wina za 6 zł lub piwo za 5 zł.

Menu festiwalowe

Przystawka

Soto Betawi- tradycyjna zupa ze stolicy Indonezji na mleku kokosowym z warzywami oraz wołowiną.

Danie główne

Randang – sumatrzański gulasz wołowy, wybrany jako najlepsze danie świata według rankingu CNN Travel.
Sate Ayam – kultowe szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym lub Kecap Manis(słodki sojowym).
Mie Ayam – kurczak w pikantnym sosie z makaronem Mie.
Podawane z ryżem gotowanym na mleku kokosowym oraz zestawem indonezyjskich warzyw.

Deser

Lody śmietankowe z owocem chlebowca z czarnym ryżem kleistym, z pandanową tapioką oraz łagodną nutą pulpy mango i wiórków kokosowych.

Przystawka

Soto Betawi Singkong- tradycyjna zupa ze stolicy Indonezji na mleku kokosowym z warzywami oraz maniokiem.

Danie główne

Bakso wege saus tomat – kuleczki z zielonego groszku podane na sosie pomidorowym.
Bakwang Jagung – przysmak z indonezyjskich ulic placki z kukurydzy i warzyw z sosem sweet-chilli.
Randang wege – sumatrzański gulasz curry w wersji wegańskiej z tofu i tempeh.
Podawane z ryżem gotowanym na mleku kokosowym oraz zestawem indonezyjskich warzyw.

Deser

Lody śmietankowe z owocem chlebowca z czarnym ryżem kleistym, z pandanową tapioką oraz łagodną nutą pulpy mango i wiórków kokosowych.

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.