Bydło i Powidło

Adres

ul. Kolejowa 47/u25

Opis

BYDŁO i POWIDŁO Meat-ing Place to pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Specjalnością naszego lokalu są burgery i steki z argentyńskiej wołowiny, ale w naszym menu znajdziecie również sałatki z wołowiną, sandwiche, a nawet słynne nowojorskie kanapki z pastrami czy hot salt beef.

W zależności od potrawy, dobieramy odpowiedni gatunek i klasę mięsa, a do każdego dania serwujemy jeden z naszych autorskich, własnoręcznie produkowanych sosów na bazie słodkich powideł.

Uwaga! W przypadku chęci zarezerwowania stolika większego niż dwuosobowy:

• czteroosobowy - prosimy o rezerwację dwóch stolików dwuosobowych na tę samą datę, godzinę i nazwisko

• sześcioosobowy - prosimy o rezerwację trzech stolików dwuosobowych na tę samą datę, godzinę i nazwisko

• ośmioosobowy - prosimy o rezerwację czterech stolików dwuosobowych na tą samą datę, godzinę i nazwisko wcześniej potwierdzając taką możliwość z Restauracją (22 400 48 44)

Rok założenia

2013

Szef Kuchni

Mateusz Windys

Architektura

Piotr Bratosiewicz

Restaurator

Tomasz Karczewski

Menu festiwalowe

Przystawka

CARPACCIO Z BURAKA
podane z długodojrzewającym serem kozim, klarowanym octem balsamicznym i młodym szczypiorkiem

Danie główne

CHILLI BURGER
120g mięsa, 30g chilli con carne, ser mimolette, nasz domowy coleslaw, kolendra, musztarda, majonez, bułka brioche

Deser

SERNIK DOMOWY
podany z powidłem śliwkowym i orzechami włoskimi

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.