Rico’s Concept

Adres

Krakowskie Przedmieście 16/18

Opis

Serdecznie zapraszamy do nowo otwartej restauracji z prawdziwą kuchnią chińską!
Restauracja znajduje się w budynku dawnej warszawskiej, ekskluzywnej łaźni. Cieszy nie tylko podniebienie, ale i oko!

Rok założenia

2017

Szef Kuchni

Mingbo Yu

Architektura

Juliusz Dzierżanowski

Restaurator

Ancheng Wu

Prezent dla powracających Gości

Rabat w wysokości 10%

Menu festiwalowe

Przystawka

Zupa z polędwicy wołowej, gotowana z chińską rzodkwią i grzybami shitake;

Tradycyjna zupa chińska o gęstej konsystencji, bazująca na połączeniu rozdrobnionego mięsa wołowego i aromatycznych grzybów.

Danie główne

Kurczak w stylu Hong Kong, czyli siekane piersi kurczaka smażone w cieście tempura, dokończone na woku, podane z sosem słodko-kwaśnym i gotowanym białym ryżem jaśminowym;

Tradycyjne danie kuchni chińskiej, łagodne i klasyczne połączenie podstawowych składników kuchni azji w restauracyjnym wydaniu.

Na życzenie gości istnieje możliwość stopniowania ostrości dania.

Deser

Niespodzianka szefa kuchni :)

Przystawka

Zupa z białych grzybów baiyin, gotowana z jagodami goji i daktylami;

Jedna z reprezentatywnych zup kuchni chińskiej o gęstej konsystencji, delikatna, o słodkim i egzotycznym smaku.

Danie główne

Bakłażan po syczuańsku czyli duszony a następnie dokańczany na woku bakłażan podany w słodko-kwaśno-pikantnym sosie w towarzystwie białego gotowanego ryżu jaśminowego,

Na życzenie gości istnieje możliwość stopniowania ostrości dania.

Deser

Niespodzianka szefa kuchni :)

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.