Kieliszki na Hożej

Adres

Hoża 41

Opis

Kieliszki na Hożej wine kitchen – miejsce, w którym pierwsze skrzypce gra wino. W którym poszukujemy idealnej równowagi między tym, co w kieliszku, a tym, co na talerzu. Zbudowane w oparciu o doświadczenie zespołu stojącego za Butchery & Wine oraz Brasserie Warszawską oraz jednego z najlepszych polskich sommelierów, Pawła Demianiuka.

Rok założenia

2016

Szef Kuchni

Dawid Balana

Architektura

BIBI-SPACE Bibianna Szyszko Stein & CO-CO EVENT DESIGN Ela Kita

Restaurator

Beata Gawęda-Pawełek, Paweł Demianiuk

Menu festiwalowe

1. Młode buraki z kozim serem.
2. Śledź smażony w cieście piwnym, sos tatarski.
3. Szczawiowa, krokiet z boczkiem z Mangalicy i smardzami, jajo.
4. Biodrówka jagnięca, karczochy, purée z cebuli.
5. Pączek, granita z brzoskwini, plaster miodu, werbena.

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.