Kieliszki na Hożej

Adres

Hoża 41

Opis

Kieliszki na Hożej wine kitchen – miejsce, w którym pierwsze skrzypce gra wino. W którym poszukujemy idealnej równowagi między tym, co w kieliszku, a tym, co na talerzu. Zbudowane w oparciu o doświadczenie zespołu stojącego za Butchery & Wine oraz Brasserie Warszawską oraz jednego z najlepszych polskich sommelierów, Pawła Demianiuka.

Rok założenia

2016

Szef Kuchni

Dawid Balana

Architektura

BIBI-SPACE Bibianna Szyszko Stein & CO-CO EVENT DESIGN Ela Kita

Restaurator

Beata Gawęda-Pawełek, Paweł Demianiuk

Menu festiwalowe

Przystawka

Cebula faszerowana ogonami wołowymi, grzybami leśnymi i kaszą gryczaną

Danie główne

Kurczak, ziemniaki konfitowane, kapusta, sos truflowy

Deser

Pieczone jabłko, solony karmel, kruszonka migdałowa, lody orzechowe

Przystawka

Śledź smażony w cieście piwnym, sos tatarski

Danie główne

Troć, kalafior, sos śmietanowy

Deser

Pieczone jabłko, solony karmel, kruszonka migdałowa, lody orzechowe

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.