L’Arc Varsovie

Adres

Puławska 16

Opis

Mokotowska Restauracja powstała przed 5 laty z miłości do owoców morza oraz wspaniałej francuskiej kuchni. Napis „les saveurs de France” (smaki Francji – w tłumaczeniu), który wita Gości, nie jest na wyrost – l'Arc specjalizuje się w kuchni kraju Galów, skupiając się szczególnie na tym, co na talerz trafia z morza. Restauracja działa przez siedem dni w tygodniu, zaś owoce morza dostarczane są bezpośrednio z Francji i Holandii na zamówienie, własnym transportem, zawsze świeże.

W l'Arc Varsovie można spróbować 6 najlepszych gatunków ostryg (nie tylko czystych - z morza, ale również zapiekanych np. z szynką Bayonne). Kuchnia przygotowuje na wiele różnych sposobów homara (np. z sosem koktajlowym, cytrusowym, lub zapieczonego pod beszamelem czy – w wersji dla wymagających Gości – z kawiorem z jesiotra). W menu są również ryby, mule, a także dania mięsne oraz zupy. Na deser natomiast crème brûlée lub sernik z białej czekolady.

Rok założenia

2011

Szef Kuchni

Marcin Legat

Restaurator

Premium Concept

Prezent dla powracających Gości

20% rabatu na homara

Menu festiwalowe

1. Tuńczyk z kiszonym ogórkiem, topinamburem i dzikimi ziołami.

2. Krem ze szczawiu z ceviche z okonia morskiego i jajkiem.

3. Kociołek L'Arc: mule, krewetka, kalmar i ośmiorniczka baby.

4. Troć z wiśniowym risotto, jagodą i groszkiem cukrowym.

5. Lody z jabłek i koziego sera.

1. Ostryga letnia z cytryną.

2. Ostryga z kawiorem z jesiotra.

3. Ostryga z bekonem.

4. Ostryga Rockefeller.

5. Ostryga w kieliszku z wódką Ostoya.

Zapisz się do newslettera

Weź udział w największym polskim
festiwalu restauracyjnym, spędź czas
przy stole z bliskimi i znajomymi!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.